BETTING GUIDE

 

HVAD ER BETTING??

At bette, er at satse penge på et givent udfald af et væddemål. Hvis man som spiller,

better på det rigtige resultat af et givent væddemål, da vil man vinde et beløb svarende

til det odds der var sat på det givne resultat i forhold til størrelsen på ens bet.

 

Der findes stort set ingen grænser for hvad man kan bette på, og når man better på et

væddemål kan dette derfor være alt fra sport, politik, underholdning og meget andet.

 

HVAD ER LIVE-BETTING??

Live-betting giver dig mulighed for konstant at tilføje nye bets eller muligheden for at redde noget af det tabte tilbage, hvis nu dit farvorithold pludselig er bagud og dit bet derfor ikke holder hele vejen hjem.

 

En af grundene til, at live-betting kan være interessant er, at man kan nå at se de første minutter af en kamp og derfor bedre kan forudse forskellige udfald af netop denne kamp. Yderligere er der mange forskellige måder at tjene hurtige penge på ved live-betting, særligt fodbold, hvor udbuddet af live-betting oftest er størst. Det kan bl.a. være ved at spille på, antal scorede mål, i en allerede målrig fodboldkamp, samt antallet af hjørnespark.

 

Live-betting på tennis er blevet yderst populært, da der oftest er gode gevinster at hente. Her er der ofte høje odds på spillere, der er bagud. Fordelen for dig som better er, at der oftest sker comebacks i tennis, hvilket giver store gevinster, hvis man har nået at spille på en spiller der har været bagud.

 

HVAD ER ODDS OG HVORDAN UDREGNES DET??

Odds er det, som den du vædder med (oftest en bookmaker) er villig til at betale dig, i tilfælde af at du vinder et givent væddemål. Hvis en bookmaker giver odds 1,5 på et givent resultat, og du spiller på dette resultat og vinder, da vil du have vundet 1,5 gange dine penge. Et eksempel kunne være at du spiller for 200 kr. og da du vinder, vil du dermed have vundet 300 kr. (100 kr. vindes og 200 kr. genvindes).

 

Når en bookmaker udregner et odds, udregnes dette ud fra en vurdering af hvad chancen for et givent udfald kan være. Dette betyder at et lavt odds f.eks. odds 1,15 skal tolkes sådan at bookmakeren er meget sikker på at dette bliver resultatet. Et højere odds f.eks. odds 12 betyder at bookmakeren vurderer chancen for at dette odds går hjem, er forholdsvis lille. Ved et højt odds, er bookmakeren derfor villig til at betale flere penge tilbage, hvis du satser på dette resultat, idet bookmakeren vurderer at dette højst sandsynligt ikke sker.

 

HVAD ER BANKROLL MANAGEMENT??

Bankroll management, er den måde hvormed man styre de penge man har indsat hos en eller flere bookmakere. At have en god bankroll management, går ud på at man selv i nedgangsperioder (perioder med tab) kan formå at fortsætte med at spille uden at gå broke, indtil man kommer ind i en god stime af succes, igen. At have god bankroll management, betyder derfor også at man ikke fra tid til anden satser hele ens bankroll på et bet, da dette vil kunne få en til at gå broke. En god bankroll management er derimod at satse mindre procenter af ens samlede bankroll. Et eksempel på god bankroll management kunne være at man ikke satser mere end 5 % sin samlede bankroll.

 

Eksempel:

Har du som spiller en bankroll på 8.000 kr. og har du fastsat en betting grænse på 5 %, da vil du for at opretholde en god bankroll management ikke skulle bette mere end 400 kr. pr. væddemål.

 

FLAT BETTING

At flat bette er helt klart den nemmeste måde at spille på væddemål, idet man som spiller better præcis det samme beløb, hver gang man better på et væddemål. Har man i sin bankroll management fastsat en betting grænse på 5 %, da kunne denne størrelse meget vel være det man vælger at flat bette pr. væddemål.

 

UNIT BETTING

At unit bette, er mere kompliceret end at flat bette, idet der her er flere faktorer som går ind og påvirker hvor stort et beløb man ønsker at bette på et givent væddemål. I unit betting, vælger man som spiller at prissætte en unit, og denne prissætning betyder dermed også at jo flere units man better jo flere penge better man. Det er en god idé ikke at prissætte en unit for højt, idet dette dermed får betydning for ens bankroll management, derfor kan det anbefales ikke at prissætte en unit til mere end 0,5 % af ens samlede bankroll.

 

Nedenfor at der udarbejdet en indikationsguide over betvaluen(Jo højere betvalue, jo højere antal bettet units) af et væddemål, denne guide har til formål er at forklare hvor mange units man skal satse på et givent væddemål.

 

1-2 Units - Ingen speciel viden, og det er derfor et spil på chancen | Spil af lav værdi.

 

3-4 Units - Godt odds, som højst sandsynligt vil falde | Spil af god værdi.

 

5-6 Units - Højt odds, som med stor sandsynlighed vil falde, da det er sat for højt | Spil af rigtig god værdi.

 

7-8 Units - Rigtig god viden om et givent væddemål, og odds er gode | Spil af virkelig god værdi.

 

9-10 Units - Super viden om et givent væddemål, viden ingen andre endnu kender til | Spil af superb værdi.

 

TIP!

Et godt tip, er at have flere bookmakere, det optimale kunne være to-tre bookmakere, da du på denne måde øger sandsynligheden for at du som spiller får et større udbud af spil og højere odds. Det kan dog frarådes at have meget mere end tre bookmakere, da det da bliver for vanskeligt at overskue hvilken bookmaker som har de bedste odds.